Rumos-szilvs falatok
Szandi 2005.12.09. 18:21
Nagyszer recept a gymlcsk kedvelinek!
Hozzvalk kb. 50 darabhoz: 9 dkg margarin, 4 dkg porcukor, 1 tasak vanlis cukor, 12 dkg liszt A tltelkhez: 50 szem magozott aszalt szilva, 1/2 dl rum A dsztshez: 20 dkg tortabevon, 50 szem mandula Elkszts: A margarint, a porcukrot, egy csipet st, a vanlis cukrot gpi habvervel habosra keverjk, s a liszttel tsztv gyrjuk. Cipnak formzzuk, fliba tekerjk, s 15 percig a htben pihentetjk. Elkszts: A tepsit kibleljk stpaprral. A stt 200 C-fokra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk. A tsztt 3 mm vastagra nyjtjuk, s 4 cm-es krket szaggatunk ki belle. A stben kb. 8-10 percig stjk, majd hlni hagyjuk. Az aszalt szilvt aprra sszevgjuk, s a rummal sszekeverjk, majd kiskanllal minden keksz tetejre halmokat tesznk. A tortabevont vzgzn felolvasztjuk, s bevonjuk vele a szilvs kekszeket. A tetejket mandulval dsztjk, s szradni hagyjuk.
Forrs: T-online
|